Editörden

Editörden

  • Zeynep Burak

Nucl Med Semin 2017;3(1):0-0

Nükleer Tıp Ailesinin Saygıdeğer Üyeleri,

Türkiye Nükleer Tıp Derneği adına sizleri 10-14 Mayıs 2017 tarihleri arasında Antalya Belek’te, Regnum Carya Otel’de düzenleyeceğimiz 29. Ulusal Nükleer Tıp Kongresi’ne davet etmekten büyük mutluluk ve onur duyuyoruz.

Bildiğiniz üzere ülkemizde Nükleer Tıp son yıllarda klinik kullanıma giren pek çok yeni radyofarmasötik, moleküler tanı ve hedefe yönelik tedavi uygulamaları, ileri teknolojiye sahip hibrit görüntüleme cihazları ve bilimsel üretkenliği ile önemli bir mesafe kaydetti ve geleceğin tıbbına iyi hazırlanan bir bilim dalı olduğunu ortaya koydu.

Bizler de bu yılki Kongremizi “Geleceğin Tıbbında Nükleer Tıp” teması ile kurgulamayı amaçladık. Bu doğrultuda hazırlanan bilimsel programda gücünü köklü geçmişinden ve gelişen teknolojiden alan Uzmanlık alanımızı bekleyen son gelişmeleri, yenilikleri bilimsel ve interaktif oturumlar ve uydu toplantılar çerçevesinde seçkin konuklarımızla birlikte tartışmayı hedefledik. Kongre kapsamında ayrıca artık gelenekselleşmiş olan Nükleer Tıp hekimlerine yönelik “PET/MR” kursu düzenlenecektir. Uzmanlık alanımızın tüm alt konularını içeren bilimsel çalışmalarınızın, sosyal ve mesleki sorunlarımızın tartışılacağı oturumların ve sektöre temsilcileri ile buluşmanın kongremize önemli güç katacağına yürekten inanıyoruz.

Yenilikleri paylaşmak, bilgilerimizi güncellemek ve alanımızın geleceğine birlikte yön vermek dileği ile 29. Ulusal Nükleer Tıp Kongresi’nde sizlerle buluşmayı diliyor, saygılarımızı sunuyoruz.